Planning van de werkzaamheden

Selecteren van aannemers
In november 2009 is het projectteam afgereisd naar Armenië om de situatie ter plekke te bekijken. Voor die tijd heeft het projectteam een viertal aannemers geselecteerd, welke in aanmerking komen voor de bouw van het project. In Armenië heeft het team met alle vier de aannemers een rondgang gemaakt door het gebouw en daarbij de wensen kenbaar gemaakt.

Opzetten van de begroting

Voor het bepalen van een budget voor de renovatie van het gebouw is wel enige kennis nodig. Niet alleen betreft de bouw maar ook de indexprijzen en manier van werken in Armenië. Voor al deze vragen is Pailak Avedisian met ons afgereisd naar Armenië. Pailak is hoofdinkoop bij Koenen Bouw in Emmen. Pailak is getrouwd met een Armeense, hierdoor kent hij het land en de bevolking. Pailak heeft samen met het projectteam een raming opgezet van de kosten voor de renovatie.

In de loop van januari 2010 hebben wij de offertes ontvangen en daarbij kon het bouwteam aan de slag. Voor een eerlijke aanpak hebben wij gekozen om een ruimtestaat te maken met een afwerkstaat. Aan de hand van de offertes hebben wij hoeveelheden en eenheidsprijzen toegevoegd aan de ruimtestaten.

Contracteren van de aannemer
De ruimtestaten en de daarbij behorende tekeningen hebben zijn in februari 2010 verstuurd naar twee aannemers die na de eerste ronde zijn geselecteerd. In maart 2010 reizen twee projectleden af naar Armenië om uiteindelijk één van de twee aannemers te contracteren.

Bouwwerkzaamheden
Vervolgens kunnen de bouwwerkzaamheden eind maart 2010 gaan beginnen. Het is uiteindelijk de bedoeling dat het vernieuwde Rainbow Child Center in september 2010 opgeleverd zal worden.

Overzicht planning